Skip til hoved indholdet
    Hjem Vejledninger og videndeling Ældre anbefalinger

Ældre anbefalinger

PÅ GPV - Gladsaxe Pædagogiske Videncenter tester vi alt fra robotter, printere og computerspil til læringsteknologier og -platforme i samarbejde med Gladsaxe Kommunes skoler og dagtilbud. 

GPV har ansat to udviklingskonsulenter til at drive udviklingsarbejdet og efterfølgende lave en vidensopsamling i form af en OnePager eller en større anmeldelse eller guide, som vi deler her på siden. 

Her finder du alle vores ældre

Guide til livestream

Flere vælger at livestreame aktiviteter, møder, events og lignende arrangementer, fordi det forstørrer din publikumsrækkevidde i det deltagernes tilstedeværelse og interaktion foregår virtuelt.

Det kan du låne.

Det kræver teknisk indsigt at opsætte vores udstyr, derfor har vi udarbejdet en livestream-guide, der trinvist gennemgår udstyret og den tekniske opsætning. 

Livestream-guide: Stabil livestream i god billede- og lydkvalitet.

 

 Coding Pirates spillet

I Coding Pirates spillet lærer man, hvordan man koder en rute på et skattekort for Kaptajn Hack, via symboler.

Eleverne lærer flere kodefunktioner igennem spillet, lige fra at bevæge sig fremad, til at navigere via “hvis-udsagn” og udnytte “gå-til-funktionen”.

[iFrame]
Vimeo: https://vimeo.com/186387798 

Spillet er tænkt til børn og unge i folkeskolen, og lærer dem om kodeprogrammering:

“Det her med at ’gå tre skridt i solens retning’ eller ’hvis du ser denne palme, skal du dreje til højre’ – det er jo i virkeligheden kodesprog på samme måde, som hvis du skriver kunstig intelligens. Ideen er, at spillet er så visuelt, at man ikke behøver at kunne en masse kodesyntaks. Det vil sige, at man går direkte til designopgaven,” fortæller skaberen af spillet, Martin Exner.

Coding Pirates er desuden en landsdækkende forening med mere end 28 lokalforeninger. Foreningens formål er, at fremme børn og unges produktive og kreative it-kompetencer via afholdelse af klubaftener. Du kan blive frivillig, eller bruge nogen af de mange såkaldte ’screencasts’ piratbørnene har lavet. Det er demonstrationsvideoer, hvor piratbarnet forklarer hvordan de har lavet et givent produkt. 

[iFrame]
YouTube: https://vimeo.com/186387798 

Vil du samarbejde?
Vil du teste en teknologi, et produkt eller en augmented reality (AR) eller virtual reality (VR) software, og vil du dele din erfaring i samarbejde med os? Så send os en mail.

Vi søger hele tiden nye samarbejdspartnere i Gladsaxe Kommunes skole og dagtilbud, der har tid, lyst og mod på at teste nye ting i samarbejde med os.

Anders Vejgaard
Pædagogisk IT-konsulent
Telefon: 39 57 62 62 / 21 69 31 50
Mail: andvej@gladsaxe.dk

Anders Vejgaard er techentusiast med stort T. Han er optaget af digitale virkemidler, der understøtter den eksisterende læring, som finder sted i Gladsaxe Kommunes skole og dagtilbud, eller bidrager til at skabe endnu bedre rammer for læring.

Knud Skov
Pædagogisk IT-konsulent
Telefon: 39 57 63 66 / 40 46 62 66
Mail: bkdksk@gladsaxe.dk

Knud Skov har en fortid som fysiklærer. Han er særligt optaget af science og robotteknologi, og hvordan læring og didaktik i Gladsaxe Kommunes skoler og dagtilbud udvikles og forholder sig til globalisering, robotter, tech-giganter og artificial intelligence (AI).

Værebrovej 156 C
2880 Bagsværd

Telefon: 39 57 62 62
gpv@gladsaxe.dk

Åbningstider i sommerferien

Uge 27: 9:00 til 13:00

Uge 28: 9:00 til 13:00

Uge 29: Lukket - Telefonisk betjening mellem 9:00 og 13:00 på 39 57 62 62

Uge 30: Lukket

Uge 31: 9:00 til 13:00


Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 9-14.30


Produktionens bemandingstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 9-14.30

Find os

Kontakt os

Pressemeddelelser

EAN: 5798008694271

CVR. Nr.: 62 76 11 13